När dumheten når nya dimensioner

Säg till ett barn att klockan är två på natten och förklara vidare att det är sent. Berätta att då sover de allra flesta, men måste man jobba då, så är man trött. Oavsett om man är ung eller gammal, eller någonstans mitt emellan. Försök sedan säga att till samma barn att jobbar man på natten får man lite extra betalt. Det lilla barnet kommer förstå, och kanske replikera med ”mmm. För att man är trött”. ”Just det”, säger du. 

Men. Försök sedan säga att vissa får lite mer sådana där extra pengar för att de jobbar på natten, och barnet kommer stanna upp. Släppa grötskeden och titta på dig. ”Varför det? Är inte alla lika trötta då?”  

Ungefär på den nivån har vi visst hamnat i dagsläget. Vi sjuksköterskor får ett kraftigt höjt OB, medan våra medkämpar undersköterskorna får noll. Zipp. Nada. Niente. Vi jobbar samma timmar. Blir lika trötta, men ska få olika ersättning. Ursäkta, men vad farao är det som pågår?! 

Sant är att vi har olika arbetsuppgifter. Sant är att man som sjuksköterska har de övergripande ansvaret…men, det solklara faktumet är ju att vi båda ändå jobbar precis samma timmar. Varför ska då inte min kollega få samma ersättning? 

Ledande poltiker (ni vet, dom som skapat problemet med sjuksköterskbristen från början), slår ifrån sig. Står handfallna. ”Vadå? Vi måste ju få fler sjuksköterskor?! Vad ska vi göra”. Ja tjena. Här har man skapat ett problem genom att systematiskt försämra för sjuksköterskor under flera år, och när man ska rätta till det, så ska en annan arbetsgrupp ta smällen? Ungefär som att brandkåren skulle släcka ett hus som brinner, men i nästa stund tända eld på grannhuset. Och när någon ifrågasätter, ja då slår brandmannen bara ut med armarna, ” Vaddå? Vi måste ju jobba!”

Istället för att förbättra för ALLA som sliter inom vården, förskjuter man nu bara problemet. Man spottar på dem som kämpar som dårar. Det här är inget annat än diskriminering och vansinnes-påhitt. Klart att undersköterskorna också ska ha förhöjt OB, det är väl ingenting att diskutera? 

Stå på Er kompisar! Jag hejar på Er, och kommer kämpa för Er sak! 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s