När dumheten når astronomiska höjder

Jag trodde nog aldrig att de ansvariga skulle vara så infernaliskt dumma. Tänkte att, nej, de måste väl ändå ta sitt förnuft till fånga? Att behandla folk som skit och skjuta sig själva i foten på det grövsta vis – så dum är väl ingen? Men ibland går skam på torra land och allt det där. För när jag läser mailen på jobbet hittar jag en liten överraskning i form av hur du från och med den 15 september i år ska få betala för att få jobba. Dyrt, dessutom. 

Här har vi således en bespottad arbetsgrupp, som dag efter dag tampas med överbeläggningar. Som tar extrapass efter extrapass för att få verksamheten att gå runt. En grupp fantastiska människor som är underbetalda, överarbetade och precis klivit ur en sommar där nära på en tredjedel av vårdplatserna fått stänga ned. Hur tror du att de mår? Är de nöjda med sin arbetssituation? 

Nu ska alltså sagda människor betala, håll i Er nu, 6500 kronor om året för att få arbeta i samma kaos. Dessa pengar garanterar dig inte heller inte plats, nej du får parkera i mån av plats. Betala måste du ändå, vare sig du får en plats eller inte. Ta dessutom i beaktning att många av dessa arbetare fick en löneförhöjning som totalt var mindre än vad parkeringen kostar på ett år. De får alltså arbeta under hemska förhållanden, och totalt sett ha mindre pengar över, jämfört med förra året. Hur urbota dumt är inte det? Hur orättvist är det inte?

Lägg därtill att ett stenkast från sjukhuset parkerar Polisen för 500 kr. Per år. PER ÅR. Är ni med? Var finns det rimliga i att sjukhusets personal ska betala nära på 12 gånger så mycket? Kan inte någon berätta det för mig? Vad betalar beslutsfattarna själva för sin parkering? Går de också lönemässigt back 2017? 

Vad tror ni följderna av detta blir? Tror ni fler sköterskor ser Region Östergötland som ett attraktiv arbetsgivare? Tror ni den utarbetade personalen på sjukhuset blir sugna på att stanna kvar, för att fortsätta behandlas som smuts? Nej va? När ska de som fattar beslut förstå att begreppet ”kris” inte längre räcker till för att beskriva situationen inom vården? När ska de förstå att snart finns det, på riktigt, ingen som vill arbeta inom sjukvården längre? 

Förmodligen förstår de aldrig. För de fattar beslut på beslut som förvärrar och försämrar för både personal och patienter. Och beslutet med parkeringsavgifterna är bara ytterligare ett bevis på det faktumet. 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till När dumheten når astronomiska höjder

  1. Carolina skriver:

    Håller helt med. Galet! Dock hade jag gärna betalat 6500 per år. Till skillnad mot oss socialsekreterare på socialförvaltning. Ännu en underbetald och sönderstressad personal grupp som har begränsat antal platser att hyra utanför jobbet för 400 kr i månaden. Men där är det kö och man hänvisas till parkeringshuset med en månadskostnad om 800 kr och även där inte garanterad plats!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s